Kamis, 09 Februari 2017

Edelleen liian vähän ruokaa?

Vaikka valmennukseni ruokapuolen ideana ei ole tarkkailla kaloreita tai niuhottaa tietyistä ruoka-aineista, oli valmentajani laskenut pitämieni ruokapäiväkirjojen perusteella kalorimäärät. Olin aika yllättänyt, että vaikka viime viikon ma-ti söin mielestäni suht. saman tyyppisesti, oli kalorimäärissä jopa 600kcal heittoa! Maanantaina n. 2000 kcal (maanantain rkp täällä) kun taas tiistaina vain 1400kcal.

Kävin siis eilettäin salilla tekemässä omatoimisen treenin, mutta valmentajani sattui oleman työvuorossa, joten treenin jälkeen vaihdoimme muutaman sanasen. Jutustelun lomassa valmentaja nakkasi, että onkohan ongelmana edelleen liian vähäinen energian saanti? Vaikka syön säännöllisesti 2-3 tunnin välein ja monipuolisesti, ei lasketut kalorimäärät ole riittävät ottaen huomioon, että treenejä kertyy viikolle 5-6. Päätimme, että testaamme nyt hetken sitä uutta menetelmää, eli treenin jälkeen heti Mass Whey proteiinipalkkari ja siitä 1-2 tunnin päästä hiilaripitoinen lämminruoka. Iltapalaksi myös hyviä hiilareita, kuten puuro ja ruisleipä ja jätetään rasvat pois. Mikäli tuolla ei saada painoa tippumaan, aikoo valmentaja ottaa kuulemma "järeämmät" otteet kehiin. Saa nähdä miten tässä käy :)

On jotenki huippu, kuinka omistaunut valmentaja on tähän minun valmennusjaksoon. Aina kun törmäilemme salilla, juttelemme ja kerron kuulumiset. Lisäksi joka kerta hän aina muistuttaa etten saisi stressata. Vaihtelemme myös s-postitse paljon ajatuksia ja kuulumisia, ja valmentajalta saapuvat viestit sisältävät aina jotain tsemppilauseita tai kuvia. Ihan parhautta tollanen :) Valmentaja saa kyllä aina hymyn huulille ja tsemppaavat kommentit jaksaa painaa eteenpäin huonoimpinakin päivinä. Kertaakaan ei ole tullut vielä ajatuksia, että rahat menisivät jollai tapaa hukkaan. Päin vastoin :)

Vaikka kiloissa ei olekkaan vielä tullut toivottuja tuloksia, olen tämän kuluneen 9 viikon aikana oppinut paljon tulevaisuuttakin ajatellen. Ja sehän se on ollut tarkoituskin. Oppia syömään ja liikkumaan terveellisesti ja monipuolisesti niin, että pärjään myös valmennuksen päätyttyä itsenäisesti sekä osaan lisätä näiden tärkeyden omiin arvoihin. Ei siis mitään hetkellisiä superdieettejä, vaan koko elämän mittainen pysyvä ja jatkuva muutos.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar